Mijn Heilust deel 15 op L1 Radio

Luister hier naar deel 15 op L1 Radio

In het L1-radioprogramma Het Balkon van Limburg is elke week, op maandag  een reportage gemaakt in Heilust (Kerkrade-West) over het thema krimp te beluisteren. Gemaakt door verslaggevers Karin Hillebrand (L1) en Wiel Beijer (Dagblad De Limburger). Op maandag 2 mei is er geen tv-reportage te zien.

Advertenties

Over mijnheilust

Journalist bij De Limburger. Bedacht en maakte samen met camera-journalist Karin Hillebrand voor de krant en regionale omroep L1 het multi-mediale project Mijn Heilust.
Dit bericht werd geplaatst in audio, Mijn Heilust. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mijn Heilust deel 15 op L1 Radio

 1. Roger Cohnen zegt:

  Beste redactie,
  ik kijk elke week naar mijn Heilust en steeds ben ik dan weer stom verbaast dat, het helemaal niet over de Heilust gaat. Zelf ben ik geboren op Kaalheide een gewest van kerkrade west en tot mijn verbazing wordt er niet gesproken over de heilust maar over kerkrade west. Dhr. Beier zet de Heilust ( Kerkrade west) in een negatief dag licht, er is inderdaad krimp en vergrijzing maar niet alleen in Heilust ( Kerkrade west ) maar in de hele Parkstad. Kan er niet ook het positieve getoond worden want, er is meer positief dan negatief te vinden in Kerkrade west ( Heilust ). ik ben het eens dat er steeds meer leegstand is ( woningen en bedrijfspanden ) maar hier aan wordt hard gewerkt en over een aantal jaren kunnen we spreken over een geweldige wijk ( gewest )Met vriendelijke groet, Roger Cohnen Exprins Roger II 1993 va Kirchroa West

  • Ger zegt:

   Ondanks dat het eigenlijk niet aan mij is, even voor de duidelijkheid Roger, naar mijn weten heet het programma mijn Heilust omdat Wiel Beier in de heilust is geboren het is dus uitsluitend een naam keuze geweest maar het gaat uiteindelijk om geheel Kerkrade West.

   Omtrent je opmerkingen het volgende, ik ben het totaal niet met je eens dat er hard wordt gewerkt om de problemen in deze regio op te lossen, het duurt allemaal veel en veel te lang. Deels komt dit omdat men nu geen “fouten” meer wil maken en goed doordacht aan de slag wil, anderzijds ontbreekt het
   geld, duidelijke doelen en vooral eensgezindheid!

   Al zullen de betrokken medewerkers roepen dat ze wel duidelijke doelen hebben, maar het feit dat ze bijna dagelijks worden aangepast laat daar weinig van zien! Een voorbeeld in deze, ik was met mijn gezinnetje op het carboonplein voor de opening van de re-creatie van Kerkrade west. Een opening? hebben we het hier soms met een …… te maken. Hadden ze dat geld liever in andere zaken gestopt!!!! Maar enfin het is/was een keuze. B=we zijn ook even de bieb binnen gelopen en wat schetste mijn verbazing, volgens de aanwezige wijkmanager wordt een deel van de gebieden die men groen (waar koopwoningen staan) wil maken voorlopig zeker niet in de plannen betrokken euhhhhh pardon, dit rapport dateert van december 2010 en zou nu, net 5 maanden later al niet meer helemaal kloppen!!!!

   ze (beleidsmakers) maken zichzelf belachelijk en dus kun je aan zo’n programma mijn inziens geen positieve wending geven, hetgeen mijnheilust doet is de zaken voorstellen zoals het nu anno 2011 ervoor staat en dat is in deze regio nu eenmaal niet positief, veel ouderen, veel overlast, veel leegstand, veel etc.

   Als bewoner van een van de koopwoningen die ze willen gaan slopen heb ik het recht om te weten waarom nu net wij (voor alle duidelijkheid 90% van die woningen zijn geheel in orde!!!) Ik krijg hier simpelweg van niemand een antwoord op, je kunt het geen mens uitleggen dat goede woningen moeten worden gesloopt voor “groen” terwijl die afbraak huurwoningen van de hestia, waar meer onkruid in tiert dan waar ook in Kerkrade, voorlopig langer zullen blijven staan.

   Zoek mij iemand die me dit kan uitleggen en je hebt het eerste positieve geluid van binnen mijn heilust gevonden!

   Voorts nog even terugkomend op het “bieb” verhaal, volgens de planning zouden er een 30 tal nieuwe huizen in de “echte” heilust worden gebouwd alwaar dan onder andere (volgens lokale politici) de bewoners van de sloop-koopwoningen voor in aanmerking zouden kunnen komen. Nou volgens de betrokken wijkmanager is ook dat maar zeer de vraag of ze die nog bouwen gaan????? (ook dit staat in de planning dec 2010 en is nu al als sneeuw voor de zon verdwenen)
   Ik zou zeggen, zoals de wind waait, waait mijn jasje
   Voor mij kunnen alle beleidsmakers de … op! Waarom omdat ze lie….. ohhh sorry omdat ze de waarheid gewoon niet vertellen! bah misselijk wordt ik ervan ze jagen op deze wijze zelfs de rasechte kirchroatsjer jong weg!

   Jruss d’r Jer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s