Bekijk de negende tv-reportage

In de negende aflevering van het multimediale project Mijn Heilust praat verslaggever Wiel Beijer van de Limburgse kranten met Con Dogge, pastoor van Heilust, over de leegloop van de kerk. Het camerawerk is van Karin Hillebrand (L1).

Advertenties

Over mijnheilust

Journalist bij De Limburger. Bedacht en maakte samen met camera-journalist Karin Hillebrand voor de krant en regionale omroep L1 het multi-mediale project Mijn Heilust.
Dit bericht werd geplaatst in Mijn Heilust, video. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bekijk de negende tv-reportage

 1. Wiel zegt:

  Heel leuk om de kerk nog eens van binnen te zien.
  Ik ben zeker 45 jaar niet meer in deze kerk geweest.
  In mijn beleving en misschien was dat ook wel zo, was de kerk veel donkerder.
  Ik kan mij herinneren dat toen ik met mijn broers en oudste zus op zondagochtend verplicht door mijn ouders naar de kerk werden gestuurd, jongeren elkaar toch vaak opzochten in de kerk. Op die plekken was dan vaak veel “geroezemoes” tijdens de mis. Op zeker moment had de toenmalige Pastoor er zo genoeg van, dat hij tijdens de mis behoorlijk uitviel naar die groep. Met als gevolg de rest van de viering, doodse stilte! Ik heb wel eens vaker gedacht als ik weer eens in Kerkrade en de Heilust kwam om nog eens een kijkje te nemen in de kerk, maar ging er vanuit dat de kerk wel dicht zou zijn of dat de Pastoor zou denken “wat is dat voor een vreemde vogel” !
  Zodoende heb ik dat nooit gedaan of gevraagd.

 2. Marleen Gillissen - Weusten zegt:

  Toen ik de kerk zag flitste er van alles door mijn hoofd. Hier deed ik mijn eerste communie, mijn plechtige communie en hier ben ik ook getrouwd. Op de plechtige communie foto in het filmpje staat mijn zus. Ik was het jaar ervoor aan de beurt geweest. Volgens mij was het toen de eerste keer met die lange jurken. Het houten kruisje heb ik ook nog. Met de hele meisjesschool gingen we biechten. In de meimaand iedere avond naar het lof. Ik kan nu nog gedeeltes van de letanie opzeggen. Dit was ons uitje.
  Ik heb in de Sophiastraat (Beheistraos) gewoond. Mijn vader was de chef van de OVS. Wij speelden niet zoveel in de andere straten van de Heilust maar bleven bij ons in de straat. Die was zeer kinderrijk (plusminus 50). Het was er zeer gezellig. Verstoppertje, voetballen, hinkelen, ballen, land veroveren, stoepen, rolschaatsen, fietsen, hoelahoepen en ga zo maar door. Toen kon je ook nog op straat spelen want er waren maar weinig auto’s.
  Het is allemaal pure nostalgie. Ook die andere afleveringen. Bijvoorbeeld met Sjaak Vinders (schoolgenoot van Pius XII) in de Romeinenstraat en Klein Graverstraat.
  Het grasveld achter de kerk waar de Meisjesschool heeft gestaan. Ik wist niet dat de school weg was.
  De foto met de voetballers. Daar kende ik er verschillende van omdat ze ook kwamen voetballen bij ons in de straat.
  En dan de aflevering van de Akerstraat met Harrie Hanssen.
  Het zijn allemaal vervlogen tijden.
  Als je dit zo ziet word je nog eens met de neus op de feiten gedrukt…. je wordt ouder!!!
  Verheug me al op de volgende aflevering.
  Groetjes
  Marleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s